Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 27.06.2020. 18:04 |

Razišli se Sloboda i Edis Smajić

FENA

TUZLA, 27. juna (FENA) – Nakon 145 odigranih utakmica i 51 gola, postignutih u seniorskoj i junioskoj konkurenciji, 20-godišnji Edis Smajić napustio je tuzlansku Slobodu.

Smajić i čelnici kluba nisu tokom razgovora pronašli zajednički interes i mladi napadač Tuzlaka odlučio je potražiti drugi klub.

U saopćenju za javnost, u Slobodi su naveli da je "došlo do zasićenja s obje strane. Smajić je oprostio dugovanja klubu, a zauzvrat je dobio slobodne papire da traži novi, vrlo vjerovatno inostrani angažman".

Smajić je karijeru počeo na Tušnju 2012. godine. Prošao je sve selekcije Omladinskog pogona "crveno-crnih". Nastupao je za sve reprezentativne selekcije BiH osim A reprezentacije, a u 26 nastupa postigao je devet golova.

Posljednji pogodak za Slobodu Edis Smajić je postigao u septembru prošle godine na revijalnoj utakmici s Dinamom, u povodu 100-godišnjice tuzlanskog kluba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Rumunski film 'Sloboda' režisera Tudora Giurgia donosi priču o pobuni protiv komunizma

Reporteri bez granica: Kina najveći zarobljivač novinara na svijetu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta