Stranačke aktivnosti     | 27.06.2020. 15:56 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

U pet do 12 građani Bihaća su simboličnom protestnom šetnjom poručili vlastima naše države: „Dosta je bilo šutnje“.

Predsjednik Platforme za progres prof. Mirsad Hadžikadić prisutnima  je sa trga poručio da Platforma ne odustaje od zahtjeva nezadovoljnih građana koji se tiču izbora, države i korupcije. Naveo je da je ovaj grad mjesto odakle će Platforma za progres poslati tri nova zahtjeva a vezana su za migrante, okoliš i dijasporu.

“Tri su aspekta sa kojih moramo posmatrati migrante: politički, humanitarni i sigurnosni. Migrantsko rješenje postoji, ono što je potrebno je volja. Drugi zahtjev se odnosi na radioaktivni otpad koji se odlaže u Unu. Krajnje je vrijeme da počnemo misliti i čuvati okoliš naše države.” , kazao je Hadžikadić.

Treći zahtjev Platforme za progres kojeg smo poslali iz Bihaća je da dijaspora treba imati svoje ministarstvo u našoj državi, a Hadžikadić se, kako je naveo, nada da će dijaspora poželjeti da se vrati u svoju domovinu.

Učesnici protestne šetnje su poštovali apel Platforme za progres koji smo izdali radi epidemiološke situacije u FBiH, pa je tako protestnoj šetnji prisustvovalo 300 učesnika, a svi učesnici su poštovali fizičku distancu i nosili zaštitne maske. Zahvaljujemo se građankama i građanima Bihaća koji su aplauzom sa balkona i sirenama iz automobila podržali protestnu šetnju, kao i MUP-u Unsko-sanskog kantona na profesionalnosti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom