Stranačke aktivnosti     | 27.06.2020. 15:54 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka USK

FENA Saopćenje

Kao nikada do sada, aktuelni problemi u Krajini, počev od migrantske krize, preko odlaska ljudi, posebno mladih, najava da će na Trgovskoj gori Hrvatska odlagati radioaktivni otpad, na što NB već mjesecima skreće pažnju i vrši pritiske, pa do beznađa i opšte apatije, predstavljaju alarm i posljednji okidač da se okupe zdrave snage i nastupe jedinstveno i proaktivno u interesu svih građana Krajine.

Podsjećamo da smo blagovremeno alarmirali nadležne da u vrijeme pandemije posebno ne razdvajaju naše građane u dijaspori, sa domovinom i porodicama u Krajini, jer je bh. dijaspora u ovom momentu jedan od najvažnijih, pokretačkih resursa ove zemlje i upravo tim ljudima niko iz BiH, a pogotovo iz “Krajiške politike”, nema pravo “okrenuti leđa”.

Nezavisni blok USK podržava svako djelovanje koje je usmjereno ka rješavanju navedenih i drugih problema i smatra da je ovo prilika koju krajiški politički predstavnici moraju iskoristiti na najbolji mogući način, kako bi građanima ovog dijela Bosne i Hercegovine napokon bilo bolje i kako bi se negativni trendovi zaustavili, a destruktivne, koruptivne i kriminogene snage, konačno odstranile iz svih sfera društvenog života u Krajini i cijeloj Bosni i Hercegovini.

I ovom prilikom, svim zdravim i neukaljanim političkim predstavnicima u Krajini, upućujemo poziv na zajednički nastup oko okvirnih i temeljnih stavova, principa, načina djelovanja i smijernica za rješavanje gorućih krajiških problema.

Te probleme neće riješiti niko drugi, ako to ne uradimo mi sami. Niko ih drugi i ne razumije dobro kao mi sami, a uvjereni smo da ćemo pokrenuti i i dobiti podršku i naših prijatelja iz cijele BiH i šire, kad vide da u Krajini postoji snaga koja je jedinstvena i opredjeljena da napravi promjene i učini da ljudi žive bolje.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'