Bosna i Hercegovina     | 27.06.2020. 11:28 |

Nenadić i Alikadić susreli se s predstavnicima mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić, te predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade i Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice razgovarali su sa predstavnicima Vijeća za mlade, koje je predvodio predsjednik Skupštine Željko Vukša Fejzić, o pitanjima važnim za unapređenje položaja mladih u Kantonu Sarajevo.

Premijer Nenadić je najavio aktivnosti na usklađivanju obrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada, posebno u pogledu školovanja mladih u oblasti IT tehnologija, turizma i određenih deficitarnih zanimanja, saopćila je pres služba Kantona Sarajevo.

Nenadić i Alikadić su obećali Vijeću za mlade Kantona Sarajevo pomoć za rješavanje prostora za njihov rad, te zatražili da se mladi uključe u sva formirana radna tijela Kantona Sarajevo u kojima mogu realizirati svoje ciljeve i interese, kroz utjecaj na izmjenu propisa, vođenje politika i direktnom sudjelovanju u pripremi projekata, planskih dokumenata i slično.

Predstavnici Vijeća za mlade iskazali su zadovoljstvo uspostavljenim oblikom saradnje, redovne razmjene informacija sa predstavnicima Vlade, te im ukazali na ključne probleme mladih u Kantonu Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta