Bosna i Hercegovina     | 25.06.2020. 17:52 |

Bešlić s veleposlanicima o Uborku i dodjeli nagrade 'Most za budućnost'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. lipnja (FENA) - Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zajedno s glavnom savjetnicom Grada Mostara Radmilom Komadinom i načelnicom Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amirom Trbonja primio je u četvrtak veleposlanicu Švicarske u BiH Andreu Rauber Saxer, veleposlanicu Austrije u BiH Ulrike Hartmann, veleposlanika Francuske u BiH Guillaumea Roussona i šeficu Ureda Vijeća Europe u BiH Bojanu Urumovu.

Nakon sastanka na konferenciji za novinare veleposlanica Švicarske Saxer izrazila je zadovoljstvo susretom s gradonačelnikom i njegovim suradnicima jer je, kako je istaknula, ustanovljena želja da se riješe problemi vezani za deponiju Uborak, uzimajući u obzir vladavinu prava i primjedbe te nastavljajući dijalog sa svim stranama koje su uključene.

Ocijenila je kako su se usuglasili da su spremni podržati sve one koji se zalažu za rješenje problema na svim razinama, kao i  iznalaženje konkretnih rješenja, saopćeno je iz mostarske Gradske uprave.

Gradonačelnik Bešlić, koji je tražio sastanak s veleposlanicima, kazao je kako ih je danas upoznao s gradnjom pojedinih velikih infrastrukturnih projekata koji su od velikog značaja za grad, a među kojima je i deponija Uborak-Buđevci te pročistači otpadnih voda.

Veleposlanicima je, kako je rekao, izrazio svoje nezadovoljstvo i iznio argumente povodom dodjele simbolične nagrade "Most za budućnost – Le pont pour l’avenir" koja je uručena Udruženju građana "Jer nas se tiče".

Inače, spomenuto priznanje ima za cilj "javno nagraditi pojedince ili skupine zbog načina na koji se bave pitanjem dijaloga kultura i kulture dijaloga u zemlji".

 - Mi kao Grad podržavamo dijalog, rad nevladinih organizacija, ali nažalost dodjelu nagrade ''Most za budućnost', ja ju nikako ne bih mogao tako nazvati. Znate da Inicijativa nije uradila dijalog nego blokadu. Mi smo pokušali dijalogom riješiti to pitanje i do presude suda nismo uspjeli u tom dijalogu- pojasnio je Bešlić, poručivši kako Grad želi raditi s Inicijativom, ali uz puno uvažavanje zakona, procedura i dijalog, a nikako uz govor mržnje i upotrebu sile, stoji u priopćenju.

 Grupa frankofonih veleposlanika i šefova misija u BiH u četvrtak je u Mostaru uručila javno priznanje "Most za budućnost-Le pont pour l'avenir" Građanskoj inicijativi "Jer nas se tiče". Tom prigodom je istaknuto kako Inicijativa 'Jer nas se tiče' skreće pažnju na problem regionalnog odlagališta komunalnog otpada na Uborku kod Mostara te da se nagrada 'Most za budućnost'  daje upravo onima koji na neki način grade mostove u društvu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Skupina građana ponovo blokirala deponiju Uborak

Gradsko vijeće Mostara: Zračna luka mogla bi biti povezana s Beogradom

U subotu protestna šetnja zbog deponije Uborak

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo