Sport     | 25.06.2020. 17:33 |

Radovi na stadionu u Svrakama teku brže od planirane dinamike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima obišao je gradilište na stadinu NK “Ozren” u Semizovcu, gdje su počeli radovi na rekonstrukciji ograde oko stadiona. 

Nakon rekonstrukcije stadion “Ešref Pustahija Ešo” dobit će sasvim novi izgled sa kvalitetnom i lijepom ogradom, tri ulaza (za igrače, publiku i kliznu kapiju za ulazak vozila) ograđene tribine i popravljenu ogradu na tribinama, te klupe za rezervne igrače i cijevi za navodnjavanje terena, saopćeno je iz Općine Vogošća. 

- Obišli smo sve detalje ovog projekta, uočili određene kolizije koje su se pojavile kada se počelo raditi, našli smo rješenja koja su ponudili projektanti i izvođači. Moramo izraziti zadovoljstvo procjenama izvođača da će projekt biti znatno ranije završen nego što je prvobitno predviđeno. Imali smo priliku vidjeti i uzorke ograde, te ustanoviti da je riječ o kvalitetnom materijalu - kazao je Smajić. 

Govoreći o radu NK "Ozren" načelnik Smajić je pohvalio upravu kluba, njihovu spremnost i entuzijazam da sami iniciraju i pokrenu projekte, odgovornost koji su pokazali u radu sa mladima i rezultate koje postižu, te dodao da će Općina Vogošća u tom smislu i dalje podržavati njihov rad. U narednom periodu najavio je izgradnju parking prostora i druge sadržaje koji će sam stadion i prostor oko njega učiniti i ljepšim i funkcionalnijim.

Direktor kluba Sanin Ortaš zahvalio je načelniku Smajiću na današnjoj posjeti i podršci koju Općina Vogošća kontinuirano pruža razvoju sporta.

Rok za izvođenje radova je 60 dana, navodi se u saopćenju. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općina Vogošća - Potpisivanje ugovora u vezi s Društvenim centrom Blagovac u 13 sati

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Bez problema protekli izbori u Općini Vogošća, na biračkim mjestima nisu zabilježene nepravilnosti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana