Ekonomija     | 25.06.2020. 13:56 |

SDA: Štetu će pretrpjeti Hrvatska, pozivamo bh. građane da odmore provedu u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da je odluka vlasti Hrvatske da se u jeku turističke sezone uvede obavezni karantin za državljane Bosne i Hercegovine i time ih praktično spriječi da ljetuju na hrvatskoj obali, ishitrena i kratkovida.

SDA, međutim, u saopćenju naglašava kako će od takve odluke štetu pretrpjeti jedino Hrvatska u kojoj građani Bosne i Hercegovine svakog ljeta potroše stotine miliona eura.

Također građane Bosne i Hercegovine poziva da ovogodišnje odmore provedu u našoj zemlji i upoznaju sve njene ljepote. 

- Osim Neuma i odmora na moru, na raspolaganju su nam naše brojne planine, prelijepe rijeke, jezera i gradovi - navode iz SDA. 

Ističe da odmor na domaćim turističkim destinacijama poput Vlašića, Bjelašnice i Jahorine, ili Une, Drine, Bosne, Neretve i Vrbasa, zatim Hutovog blata, Boračkog, Prokoškog i Panonskog jezera, posjete gradovima poput Sarajeva, Mostara, Travnika i Banja Luke, ili obilazak srednjovjekovnih bosanskih tvrđava, može biti i atraktivniji od odmora na hrvatskoj obali.  

- Osim što ćemo nanovo spoznati sve ljepote naše domovine, time ćemo poduprijeti i domaći turistički sektor koji je od početka pandemije u velikoj krizi. Pozivamo i građane Hrvatske  da posjete Bosnu i Hercegovinu i uživaju u njenim ljepotama - navela je SDA u saopćenju.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest

Više od 20.000 noćenja u Kantonu Sarajevo za novogodišnje praznike

Za 11 mjeseci 2021. u BiH 875,8 hiljada turista, i dalje pozitivna očekivanja

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti