Bosna i Hercegovina     | 25.06.2020. 11:54 |

NDC Mostar donirao 28 tableta Gimnaziji Mostar

FENA Denis Leko

MOSTAR, 25. lipnja (FENA) - Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović i direktor Nansen dijalog centra (NDC) Mostar Elvir Đuliman uručili su Gimnaziji Mostar 28 tableta kako bi olakšali rad učenika i profesora uključenih u NDC-ove obrazovne programe u toj gimnaziji.

- NDC je dugogodišnji partner Ministar obrazovanja i možemo im se još jednom zahvaliti za sve ono što rade za naše učenike i nastavnike. Zahvaljujemo na ovoj današnjoj donaciji kao i na nedavnoj donaciji u Stocu. Također bih iskoristio priliku da pozovem druge partnere koji imaju mogućnost da nam pomognu, jer ne znamo što će se događati na jesen, hoće li se nastava izvoditi u školskim klupama ili on line - kazao je tom prigodom ministar Hadžović.

Direktor NDC-a Mostar Elvir Đuliman istaknuo da je današnja donacija samo jedna točka u dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Gimnazijom Mostar i drugim obrazovnim ustanovama u Mostaru i drugim hercegovačkim gradovima.

- Nadamo se da će ova donacija pomoći učenicima da lakše prate redovite aktivnosti koje se provode u okviru našeg projekta, kao i u praćenju njihovih redovitih školskih aktivnosti - dodao je Đuliman.

On je podsjetio da NDC Mostar u školama u Mostaru i Stocu provodi model integriranog obrazovanja. Radi se o novom pristupu obrazovanju koji omogućava uspješnu komunikaciju i suradnju učenika, roditelja i nastavnika u multietničkim zajednicama kroz kreativan odgoj u obrazovnom procesu.

Direktor Gimnazije Mostar Haris Idriz zahvalio je Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a i NDC-u Mostar na podršci koju kontinuirano pružaju toj mostarskoj školi.

- NDC je društveno odgovorna organizacija koja dugi niz godina pomaže kako našoj, tako i drugim školama. Pored ove donacije, mi smo ove godine zajedno s NDC-om proveli akciju uređenja našeg igrališta i školskog okoliša. Sada je taj prostor otvoren i dostupna za sve građane Mostara i nećemo stati na ovome - poručio je Idriz.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Direktori kulturnih institucija razgovarali s ministrom kulture HNŽ-a

Mladi osmislili projekte i instalacije s ciljem poboljšanja kvalitete života u Mostaru

Mirovno obrazovanje u BiH: Dijalog, preporuke i uspješni modeli

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom