Bosna i Hercegovina     | 25.06.2020. 10:12 |

Nisu prihvaćeni principi Prijedloga zakona o prestanku mandata VSTVBiH

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na sjednici nije utvrdila usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u sadašnjem sastavu, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH. Članovi Ustavnopravne komisije nisu prihvatili ni principe tog prijedloga zakona.

Ustavnopravna komisija odgodila je raspravu o usaglašenosti sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deminiranju u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Od predlagača je zatraženo da do naredne sjednice Ustavnopravne komisije dostavi ispravljene utvrđene nedostatke u tom prijedlogu zakona.

Radi odsustva predlagača, odgođena je rasprava i o usaglašenosti sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ustavnopravna komisija podržala Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi

Podržani principi Prijedloga o izmjenama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH

PSBiH - Komisija podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!