Stranačke aktivnosti     | 25.06.2020. 09:48 |

Saopćenje za javnost BPS-Sefer Halilović

FENA Saopćenje

BPS smatra da je nedostatak državne politike i strategije, dovela do kolapsa bh.države koja se, kao i njeni državljani, nalaze potpuno blokirani od strane komšijskih i evropskih država što će itekako uticati na našu sigurnosnu i ekonomsku situaciju.

Takav položaj Bosne i Hercegovine nije posljedica samo stranih politika, već i realnog stanja bosanskohercegovačke vlasti koja dvije godine nije u stanju da napravi ijedan, pa makar i najmanji, pomak ka EU integracijama. Dvije godine BiH nema formiranu državnu vladu, dvije godine entitetska vlada nije izabrana, nemamo izmjene Izbornog zakona BiH, nijedna presuda ESLJP nioje sprovedena a od 14 uslova EU, vlasti u BiH nisu ispunile nijedan.

Vrlo je opasna situacija u koju je aktuelna vlast dovela sopstvenu državu i njene građane jer dok je BiH blokirana država, istovremenu u nju slobodno ulaze migranti iz Pakistana, Afganistana i Sirije, nerijetko napadaju naše građane i imovinu, što je poraz države BiH svih njenih odgovornih nivoa.

BPS smatra da se vlast pod hitno treba pozabaviti državom BiH, a ne stranačkim politikama, jer se nakon izbora odgovornost preuzima za državu, a ne za stranke i stranačke dogovore. Također, BPS smatra da je aktuelna vlast napravila negativnu sliku u domaćoj i regionalnoj javnosti, po kojoj su obesmislili postojanje države a njene institucije obezvrijedili jer odluke o državi ne donose državni, već stranački organi.

 

Centrala BPS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

BPS - Opasna politička poruka da država nije preuzela teret migrantske krize

Saopćenje za javnost BPS - Sefer Halilović

Saopćenje za javnost BPS - Sefer Halilović

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo