Stranačke aktivnosti     | 25.06.2020. 08:28 |

Priopćenje za javnost ŽO HDZ BiH ŽSB

FENA Saopćenje

Travnik, 24. 6. 2020. godine
Priopćenje za javnost

M e d i j i m a

Potpredsjednica HDZ-a i nositeljica liste HDZ-a za 11. izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor RH, gospođa Zdravka Bušić (1) danas je sa suradnicima boravila u Središnjoj Bosni.

Riječ je o dvodnevnoj posjeti Središnjoj Bosni u sklopu koje je jučer boravila u Jajcu, a danas pak u Travniku, Vitezu i Kiseljaku gdje joj se pridružio i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović (3), također kandidat na listi HDZ-a za 11. izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor RH.

Domaćin u Kiseljaku bio im je predsjednik OO HDZ BiH Kiseljak i načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak, sa suradnicima, a nakon kratkog sastanka upriličeno je odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima ovog kraja zatim posjeta gradilištu nove zgrade Doma zdravlja Kiseljak i na koncu obnovljenim prostorijama točnije redakciji Radiotelevizije Herceg Bosna u Kiseljaku.

Borba za ravnopravnost

“Moramo biti svjesni, hrvatski narod u BiH pogotovo, da mi nismo svojom voljom ili propustima odredili svoj trenutni položaj unutar BiH nego je riječ o nametnutim izmjenama Washingtonskog i Daytonskog sporazuma odnosno utjecaju vanjskih predstavnika. Samo za primjer, mi se u Središnjoj Bosni grčevito borimo svaki izborni ciklus osigurati trećinu u Saboru kako bez nas ne bi mogli formirati izvršnu vlast. Kada uz sve političke probleme dodamo ratne poteškoće, demografske i ekonomske izazove, pomoć RH nam je od iznimne važnosti i osim sa službenom politkom, moramo održavati i kontakte s našim ljudima koji žive tamo a kojih je npr. samo u Zagrebu preko 10 000 iz cijele ŽSB.”, kazao je predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i kandidat na listi HDZ-a Radoje Vidović (3) te zahvalio kiseljačkom načelniku na gostoprimstvu i potpori u kampanji.


Veze s hrvatskim narodom u BiH

Tijekom jutrošnje posjete hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, gospođa Zdravka Bušić susrela se s ravnateljem ove zdravstvene ustanove, prim. dr. Velimirom Valjanom, nakon čega je u Franšiznom centru BiH u Vitezu održala sastanak s dužnosnicima HDZ-a BiH iz ŽSB. Na istom je naglašeno kako je Republika Hrvatska i Hrvatska demokratska zajednica ogromna potpora Hrvatima u Središnjoj Bosni. Uz navedene susrete, gospođa Bušić posjetila je i Hrvatski kulturni centar Nova Bila, JU “Radio Vitez” te Gradsko kazalište mladih “Vitez”.

Domaćin susreta u Novoj Biloj i Vitezu, predsjednik OO HDZ BiH Travnik i ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa, Bojan Domić, kazao je kako su danas u goste stigli dokazani prijatelji Hrvata iz Središnje Bosne.

“Nama su danas došli dokazani prijatelji koji su ovom prostoru dosta dali i nadam se da ćemo to znati prepoznati.”, rekao je Domić.

Kako je kazao general Ilija Nakić, zastupnik HDZ-a u Domu naroda Parlamenta BiH, pomoć Hrvatske je jako važna za opstojnost Hrvata na ovim područjima.

U izjavi za medije, gospođu Bušić je posebno dojmila posjeta Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u mjestu Nova Bila za čiju je izgradnju bila posebno vezana te istu pratila.

“Oduvijek sam vezana za ovaj kraj, za ove ljude i sve projekte koji su im od iznimne važnosti pa tako i ova Bolnica. Važno je vidjeti iz prve ruke kako žive naši ljudi ovdje i kako im možemo pomoći, ali i nastaviti djelovati na vanjskopolitičkom planu. Naime, Hrvatska mora uvijek biti usmjerena ka BiH kao našoj susjednoj državi s kojom želimo dobre odnose ali i hrvatskom narodu koji ovdje živi i kojem želimo pomoći da ostvari punu ravnopravnost i konstitutivnost.”, kazala je gospođa Bušić te dodala da joj je čast biti na čelu po njoj iznimno kvalitetne liste.

“Biti nositeljicom ove liste predstavlja mi iznimnu čast ali i odgovornost. Radi se o jako važnim izborima i zastupnici Hrvata izvan RH imat će pune ruke posla kako bi artikulirali njihove interese i pronašli načina da iste rješavaju.”, dodala je.

Načelnik općine Kiseljak i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH u Kiseljaku Mladen Mišurić Ramljak goste je upoznao s aktualnostima u ovoj općini, zahvalio na dosadašnjoj financijskoj potpori Vlade RH brojnim projektima u Kiseljaku pa tako i na pomoći pri dosadašnjoj izgradnji nove zgrade Doma zdravlja koji sada već ulazi u drugu fazu gradnje.

“Za naše male sredine od iznimnog je značaja svaki vid gospodarske suradnje s Hrvatskom, ali i potpora diplomatske naravi kada je u pitanju hrvatski narod ovdje.”, kazao je načelnik te još jednom pozvao sve one koji imaju pravo glasa da isto na predstojećim izborima i ostvare.

Razgovarano je i o Radioteleviziji Herceg Bosne zahvaljujući kojoj je hrvatski narod konačno izlazi iz medijskog mraka.
Izbori za Sabor Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini održat će se 4. i 5. srpnja (subota i nedjelja), a biračka mjesta će biti u Vitezu, Sarajevu, Livnu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci.

Ured za informiranje ŽO HDZ BiH ŽSB

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo