Bosna i Hercegovina     | 24.06.2020. 19:54 |

U NSRS sutra glasanje o razmotrenim tačkama

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 24. juna (FENA) – Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) bit će nastavljena sutra kada će se glasati o razmatranim tačkama dvodnevnog zasjedanja.

Tokom večerašnjeg rada razmotren je Prijedlog zakona o liječenju neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognute oplodnje.

Entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić naglasio je da će usvajanjem ovog zakona biti onemogućene zloupotrebe, odnosno obezbijeđena sigurna i kvalitetna zaštita prava iz te oblasti bračnih i vanbračnih supružnika.

Raspravljano je i o Prijedlogu zakona o zaštiti mentalnog zdravlja.

Poslanici su na ovoj redovnoj sjednici razmotrili prijedloge zakona o visokom obrazovanju, obezbjeđivanju kvaliteta u visokom obrazovanju te ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć u RS.

U Narodnoj skupštini u utorak je po hitnom postupku raspravljano o Prijedlogu Odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve na slobodno ispovijedanje vjere i prava na njenu imovinu u Crnoj Gori, a na prijedlog Klubova poslanika SNSD, DNS, DEMOS, NDP, US, SPS, SP,  te okončala raspravu o Prijedlogu zakona o električnoj energiji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana