Svijet     | 24.06.2020. 11:41 |

Austrija upozorava protiv putovanja u njemačku Sjevernu Rhein-Westphaliu

FENA Internet

BEČ, 24. juna (FENA) - Austrija je izdala upozorenje protiv putovanja u zapadnu njemačku državu Sjeverna Rheina-Westphalia nakon izbijanja koronavirusa u tamošnjoj klaonici, izjavio je u srijedu austrijski kancelar Sebastian Kurz.

Više od 1.500 uposlenika u klaonici u gradu Guetersloh, u kojem živi oko 100.000 ljudi, pozitivni su na koronavirus, zbog čega su ponovo uvedene mjere izolacije u  tom i susjednom gradu, prenosi Reuters.

- Naši susjedi u Njemačkoj su primjer kako se situacija brzo može promijeniti u regiji Sjeverna Rheina-Westphalia - rekao je Kurz na konferenciji za novinare, najavljujući upozorenje za putovanje.

- Nadamo se, naravno, da će se tamo situacija ubrzo poboljšati i da se neće proširiti na čitavu Njemačku - dodao je austrijski kancelar.

Taj potez stavlja ovu njemačku državu u istu kategoriju kao i italijansku regiji Lombardiju koja je jedna od najgore pogođenih zemalja u Evropi.

Kurz je rekao da to također znači da neće biti direktnih letova između Austrije i Sjeverne Rhein-Westphalie što uključuje gradove Bon, Keln i Dizeldorf.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Francuska i Njemačka zajedno će proizvoditi tenkove

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Sunak i Scholz: Evropa se mora ujediniti u podršci Ukrajini u ratu protiv Rusije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu