Sport     | 24.06.2020. 09:12 |

Košarkaška superzvijezda Nikola Jokić pozitivan na koronavirus

FENA Internet

BEOGRAD, 24. juna (FENA) - Košarkaška superzvijezda  Nikola Jokić zadnji je u nizu poznatih srpskih sportista koji je pozitivan na koronavirus.

Kako prenosi ESPN, Jokić je prošle sedmice bio pozitivan, a zbog Covida-19 morao je odgoditi i povratak u SAD, gdje kao centar  igra za ekipu Denver Nuggets. Jokić je bio pozitivan nakon što je na teniskom Adria touru  proveo vrijeme sa sunarodnikom Novakom Đokovićem.

Srpski košarkaški reprezentativac i jedan od najboljih centara NBA lige, za sada nije imao nikakvih simptoma, testiran je prošle nedjelje, a vijest je objavio RTS nekoliko sati nakon što je prvi teniser svijeta Novak Đoković saopćio da ima pozitivan test.

Đoković je organizirao egzibicijsku tenisku jadransku turneju - Adria tour, koja se zbog zaraze  Covidom-19 prijevremeno okončala već nakon prve dvije stanice, u Beogradu i Zadru.

Jokić i Đoković su se susreli na košarkaškoj utakmici 12. juna u Beogradu, koja je odigrana u okviru Adria toura, a koja je, kako se navodi, s pravom bila meta kritika sportske javnosti.

Sportska javnost je organizatore kritizirala zbog nepoštivanja higijenskih protokola, lične udaljenosti, punih tribina na turneji, opuštanja igrača i navijača na turnirima i nekorištenja  zaštitnih maski. Sportisti su se grlili, pozirali za fotografije i zabavljali po noćnim klubovima.

Denver Nuggets, koji su u borbi za naslov sjevernoameričke košarkaške NBA lige, danas su počeli  pripreme za nastavak sezone koja je najavljena za kraj jula. Jokić je prva zvijezda ekipe.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Beogradu uhićena četvorica muškaraca zbog sumnje da su oteli muškarca iz Bangladeša

Srbija: Sjednica kolegija skupštine 1. travnja, sudjeluju i predstavnici oporbene koalicije

Nastavljena potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Srbije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom