Bosna i Hercegovina     | 24.06.2020. 09:11 |

Skupština Posavske županije usvojila Zakon o sigurnosti prometa na cestama

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 24. lipnja (FENA) - Na sjednici Skupštine Posavske županije (PŽ) održanoj u utorak, 23. lipnja, usvojen je Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

- Radi se o iznimnom važnoj oblasti koja će poslužiti građanima u svim oblicima sigurnosti prometa na cestama te omogućiti financijsko jačanje proračuna. Želim naglasiti svoje zadovoljstvo kada je u pitanju polaganje vozačkih ispita, dio koji se odnosi na usvojene sugestije Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske - izjavio je predsjednik Skupštine PŽ-a Blaž Župarić.

Župarić je dodao da će ubuduće izdavanje liječničkih uvjerenja provoditi županijski domovi zdravlja, dakle ustanove primarne zdravstvene zaštite, što će dovesti do ujednačavanja rješavanja te problematike.

Na skupštinskom zasjedanju razmatrana su izvještajni i programski dokumenti županijskih ustanova i institucija, među ostalim i Zavoda za javno zdravstvo PŽ-a.

- U raspravu o radu Županijske uprave za inspekcijske poslove bili su uključeni skoro svi zastupnici. Dodatno smo informirani o svim poslovima koje obavlja inspekcijska služba, zastupnici su dobili odgovore na brojna pitanja, a također i dali određene sugestije. Ovo je važno područje rada i treba istaknuti kako profesionalno rade svoj posao, a posebno u vremenu pandemije kada inspekcijske službe nisu djelovale represivno, već prije svega preventivno - ustvrdio je Župarić.

Kada je epidemiološka situacija u pitanju, predsjednik Skupštine PŽ istaknuo je kako ne smije biti opuštanja.

- Socijalna distanca, nošenje maske i higijenske mjere danas su jako bitne ako epidemiološku situaciju želimo održati stabilnom i sačuvati svoje, zdravlje svojih obitelji i žitelja Posavske županije. Zbog okruženja postoji opravdana bojazan i opasnost da dođe do neželjenih posljedica, pa zato apeliram na poštovanje svih zdravstvenih mjera koje donose krizni stožeri. Uz ovakav rad svih mjerodavnih službi i svih zdravstvenih djelatnika, pa i angažman svih građana, vjerujem kako možemo zadržati ovaj prostor sigurnim - poručio je Župarić, priopćeno je iz Skupštine PŽ.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

CCI o Posavskoj županiji: Revizori uočili značajne nepravilnosti u radu i trošenju javnog novca

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana