Regija     | 23.06.2020. 14:43 |

Beroš: U Hrvatskoj 30 novooboljelih

FENA Internet

 

SPLIT, 23. lipnja (FENA) - U Hrvatskoj je trenutno 30 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš u utorak, istaknuvši da to ne znači da je epidemiološka situacija značajno pogoršana.

 "Prema mojim spoznajama u ovom trenutku imamo 30 novooboljelih u Hrvatskoj. To ukazuje na potrebu da i dalje budemo oprezni, ali ne znači da je epidemiološka situacija u ovom trenutku značajnije pogoršana", rekao je Beroš prilikom posjeta splitskom KBC-u.

 Broj novooboljelih ne raste eksponencijalno

 Broj novooboljelih raste, ali ne raste eksponencijalno, dodao je. S epidemiološkog aspekta značajna je činjenica da u jednom objektu imamo 10 oboljelih jer, tvrdi, nije svejedno je li 10 oboljelih vezanih za jedno mjesto ili je 10 oboljelih u različitim gradovima. "Ovo je bolja epidemiološka situacija", ustvrdio je.

 Poručio je da je pojava novooboljelih u skladu s očekivanjima s obzirom na to da je virus još uvijek prisutan. Dodao je da sve zdravstvene ustanove moraju imati pripremljene kapacitete jer se Hrvatska otvorila turizmu i jer se mogu pojaviti nova žarišta. "Moramo biti spremni", poručio je ministar Beroš, prenosi Hina. 

 "Svjedočimo tome da imamo određeni broj novooboljelih u zadnjih nekoliko dana, međutim, bez obzira na to treba reći da smo po broju aktivnih slučajeva sa Slovenijom na začelju Europe", rekao je.

 Epidemiološka situacija u Hrvatskoj je i dalje dobra, što ne znači da se građani mogu opuštati jer je oprez i dalje potreban, tvrdi ministar.

 Ono što je značajno, ističe, je da od jutros nema detektiranih novooboljelih u Zadru, svi novooboljeli su u dobrom kliničkom stanju, jedan od njih je imao temperaturu, a nitko u ovom trenutku nema kliničkih simptoma. 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu

Hrvatska: Podignuta optužnica protiv troje krijumčara droge vrijedne 3,3 milijuna eura

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana