Stranačke aktivnosti     | 23.06.2020. 14:39 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić primio je u Centrali NB-a delegaciju Hrvatske stranke koju su činili Božo Skopljaković, predsjednik i Vinko Marić, član Predsjedništva HS.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku saradnje ove dvije stranke, posebno na pitanju usvajanja tehničkih izmjena izbornog zakona, uvođenja elektronskog glasanja i skeniranja glasačkih listića na biračkim mjestima.

Također, sagovornici su se složili o principima zajedničkog djelovanja opozicije na svim nivoima i okrupnjavanju političke scene alternative koja može ponuditi i izboriti se za promjene u BiH - za izgradnju države jednakih šansi za sve, za BiH koja će biti pravna, država zakona i institucija, članica EU i NATO-a.

Na ovim principima ove dvije stranke će nastupati i u razgovorima sa drugim opozicionim strankama, s ciljem izgradnje snažnog bloka za promjene u BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana