Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 23.06.2020. 13:10 |

Nalić: „Generalku“ igramo protiv Željezničara na Grbavici

FENA

TUZLA, 23. juna (FENA) - "Prozivka" nogometaša Tuzla Cityja obavljena je u ponedjeljak, a već danas na stadionu bare u Simin Hanu krenulo je "punom parom".

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić nametnuo je žestok tempo rada s obzirom na to da su igrači tokom pauze imali plan individualnog rada kako bi bili što spremniji kada pripreme zvanično počnu.

- Radili smo odlično u korona-pauzi, individualne pripreme počele su 15. juna, a kolektivne su zvanično počele jučer. Da se liga nastavila, siguran sam da prva tri mjesta na tabeli ne bi bila onakva kao kada se liga administrativno završila - kaže Nalić za Fenu.

Ekipu su napustila tri vezna i bitna igrača: Ivan Sesar, Adis Hadžanović i Filip Arežina, ali to neće mijenjati cilj kluba u novoj sezoni.

- U stvari, cilj kluba će zavisiti od prelaznog roka i uspješnog pronalaska pojačanja na bitnim pozicijama u ekipi. Od novih afirmisanih imena priključio nam se Dario Rugašević iz Zrinjskog i imamo par mladih do 21 godine koji su igrači za budućnost - ističe trener Tuzla Cityja.

Ekipi su priključena četvorica juniora: golman Bakir Brajlović, te Ahmed Hasanbegović, Belmin Mešinović i Suad Mujić.

- Pripreme ćemo obaviti do 7. jula u Tuzli, a onda odlazimo na osam dana u Kupres. Vraćamo se 15. jula. Dogovorili smo odigravanje šest kontrolnih utakmica, a "generalka" je zakazana za 25. juli protiv Željezničara na Grbavici - zaključio je Nalić.

Osim sa Željezničarom, Tuzla City će kontrolne susrete odigrati još protiv Sloge u Tojšićima (27. juni), Gradine u Srebreniku (4. juli), Veleža na Kupresu (10. juli), Mladosti u Doboj Kaknju (15. juli), te Zvijezde '09 (22. juli).

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nalić: Ostaje veliko razočarenje zbog neslavno donesene odluke

Nalić: Nismo prekidali rad, u ponedjeljak donosimo odluku

Zlatan Nalić novi šef stručnog štaba Tuzla Cityja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana