Bosna i Hercegovina     | 23.06.2020. 12:29 |

SBŽ nagrađen sa 100.000 dolara za realizaciju razvojnih projekata

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 23. lipnja (FENA) - Upravni odbor Projekt integriranog lokalnog razvoja (ILDP) dodijelio je prvu nagradu u vrijednosti od 100.000 američkih dolara Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), koja je u 2019. godini ostvarila značajan napredak u uspostavi učinkovitog sustava upravljanja razvojem koji se bazira na provedbi implementacije strategije razvoja spomenute županija.

"Srednjobosanska županija jedina je županija u Federaciji Bosne i Hercegovine koja je u protekle dvije godine ostvarila značajne rezultate u rastu indeksa kapaciteta za planiranje i upravljanje razvojem i osvojila nagrade za prvo i drugo mjesto u kategoriji uspostavljenosti sustava planiranja i upravljanja razvojem. Ured za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu Srednjobosanske županije je, uz podršku ILDP-a, radio na izradi i provedbi Strategije razvoja Srednjobosanske županije za razdoblje od 2016. do 2020. godine na čemu se i temelje dosadašnje procjene i dodijeljene nagrade", navodi se u priopćenju Vlade Srednjobosanske županije.

Ured je, odlukom Vlade Srednjobosanske županije, dobio suglasnost da pristupi izradi nove strategije razvoja za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Strategija razvoja obuhvaća i listu prioritetnih mjera u svakom sektoru, a koje omogućavaju ostvarenje postavljenih ciljeva provođenjem operativnih aktivnosti, čime se stvara osnova za sveukupnu implementaciju Strategije razvoja.

Inače, Projekt integriranog lokalnog razvoja pruža podršku jedinicama lokalne samouprave i županijama u uvođenju i primjeni sustavnog pristupa planiranju i upravljanju razvojem. Taj projekt je pokrenut kao zajednička inicijativa Vlade Švicarske i UNDP-a u Bosni i Hercegovini s ciljem usklađivanje integriranog i inkluzivnog strateškoga planiranja na lokalnoj razini.

ILDP pruža značajan doprinos u standardizaciji strateških načina planiranja, razvoja i kreiranja, ali i implementacije strategija razvoja.

ILDP projekt svake godine provodi procjenu kapaciteta partnerskih županija, kako bi se ocijenio njihov napredak u provođenju procesa upravljanja razvojem. Kroz financijske mehanizme, ILDP projekt pruža podršku lokalnom razvoju, osiguravajući dodatna sredstva za realizaciju razvojnih prioriteta koji istovremeno doprinose realizaciji strateških ciljeva županije.

Na osnovu analiza i procjena kapaciteta kantona, ILDP projekt dodjeljuje nagrade iz Fonda za poticaj razvoju onim županijama koji ostvare najbolje rezultate u napretku provođenja procesa upravljanja razvojem, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost ŽO HDZ-a BiH SBŽ

Zdravstveni djelatnici u SBŽ-u dobili privremene kolektivne ugovore

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo