Servisne informacije     | 23.06.2020. 08:49 |

Nešto manje padavina jutros u sjeverozapadnim dijelovima BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - U BiH jutros je oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. S nešto manje oblačnosti i bez padavina je u sjeverozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Ivan-sedlo 12, Sokolac 13, Sarajevo 14, Jajce i Tuzla 15, Bugojno, Srebrenica i Zenica 16, Livno, Sanski Most i Trebinje 18, Banja Luka, Bihać, Drvar, Grude i Široki Brijeg 20, Stolac 21 i Mostar i Neum 22 stupnja.

Atmosferski tlak  u Sarajevu iznosi 942 milibara, u normali je i sporo opada.

U BiH danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne smanjenje oblačnosti u Hercegovini i Krajini. U jutarnjim satima i prijepodne kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne, kao i na jugu Hercegovine. Poslijepodne slabe padavine na istoku Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu do 25 stupnjeva.

U Sarajevu danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslijepodne postupan prestanak padavina. Najviša dnevna temperaturaoko 17 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'