Bosna i Hercegovina     | 22.06.2020. 10:26 |

Mostar domaćin molitvenog doručka u maju 2021. godine

FENA Hana Imamović

WASHINGTON, 22. juna (FENA) - Grad Mostar odabran je kao grad domaćin molitvenog doručka za jugoistočnu Evropu koji bi se trebao organizirati u maju 2021. godine, a kongresmen Robert B. Aderholt u pismu organizatorima izrazio je zadovoljstvo što je ta čast pripala Mostaru.

U pismu upućenom predsjedniku Organizacionog odbora molitvenog doručka u Mostaru Daliboru Milošu uime prijatelja i članova američke grupe "House Prayer Breakfast" ocijenio je da će taj događaj biti organiziran uspješno.

Kako je naveo Aderholt, pandemija koronavirusa uzrokovala je zastoj u svakodnevnom životu širom svijeta te je izrazio nadu da će okupljanje u maju naredne godine u gradu poznatom po mostu koji spaja religije, kulture i nacije, ujediniti one distancirane virusom oko Isusove poruke "Voli bližnjega svoga kao sebe".

Odao je priznanje Međunarodnom "Prayer Fellowship-Mostar" u pripremama te je kazao da se nada da će skup planiran za 2021. godinu dati novu snagu građanima Mostara, Bosne i Hercegovine, zapadnog Balkana i svijeta.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

U Mostaru počele Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu