Stranačke aktivnosti     | 20.06.2020. 20:24 |

Saopćenje za javnost OO SDA Gacko

FENA Saopćenje

Danas 20.06.2020 u Gacku je održan radni sastanak inicijativnog odbora u organizaciji OO SDA Gacko i Regionalnog odbora SDA Istočne Hercegovine te svih udruženja i organizacije koje okupljaju Bošnjake Istočne Hercegovine u cilju organizovanja za predstojeće lokalne izbore.

Sastanku su prisustvovali predsjednik OO SDA Gacko Suvad Džanković, potpredsejdnik RO Istočne Herecgovine Halid Čustovič, predsjednik Vijeća bošnajčke nacionalne manjine Dubrovačko-neretvanske županije Orhan Zubčević, Esad Tanović koordinator dosadašnjih aktivnosti te ostali mnogobrojni prisutni.

Predsjednik OO SDA Gacko Suvad Džanković Ije izjavio:

Već 12 godina u općinskom vijeću Gacko nema Bošnjaka. Na prošlim izborima naša lista je osvojila 121 glas od potrebnih 185 za ulazak za ulazak u opštinsko vijeće.

Danas pozivam sve Gačane rasute u svijetu da se prijave i glasaju za svoj rodni kraj. To je njihova sveta patriotska obaveza.

Potpredsjednik RO Halid Čustović je izjavio:

Ovo su prelomni izbori i ključni moment za budućnost našeg naroda u Gacku i Istočnoj Hercegovini. Ovaj put, ako Bog da moramo uspjeti, jer ako to sada ne uradimo bojim se da je Istočna Hercegovina potpuno izgubljena za naš narod. Naša pobjeda će biti podstrek Bošnjacima  Bileće, Nevesinja i Trebinja da krenu našim putem.

Bošnjaka osim na par mjesta gotovo da nema na granicama Bosne i Hercegovine. Svojim političkim prisustvom u  Gacku mi štitimo granice BiH, odnosno  cjelovitost, suverenitet i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine. U Gacku i Istočnoj Hercegovini se brane Mostar, Konjic, Zenica  i Sarajevo. Kome  to nije jasno taj je politički slijepac

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu