Stranačke aktivnosti     | 20.06.2020. 11:04 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

„Ko se još sjeća gromoglasnih aplauza zdravstvenim radnicima koji su se prolamali svake večeri tačno u 20 časova, sa prozora, terasa i dvorišta u gotovo svim gradovima i opštinama u Republici Srpskoj? Aplauzi su utihnuli, dobijenih hiljadu maraka je već odavno potrošeno, a borba sa kovid-19 i dalje traje. Zdravstveni radnici i dalje izlažu opasnosti svoje živote i zdravlje, ali ujedno i svojih porodica – istakao je Slobodan Sanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS.

„Počele su vrućine, klima uređaje ne smiju uključivati, tako da teret zaštitne opreme iz dana u dan postaje sve teži! U očekivanju spasonosne vakcine oni se pitaju do kada će sve ovo trajati?! Nadležni izbjegavaju da priznaju da smo prešli na tvz. "švedski model" u kome se težina izbora, ali i odgovornost za vlastito zdravlje prebacuje na svakog pojedinca. Svi osim zdravstvenih radnika imaju izbor“ – naglašava Stanić.

On kaže da bi pomogli drugima, zdravstveni radnici izlažu sebe opasnosti od zaraze, a istovremeno te druge, odnosno nas, moraju sačuvati od intrahospitalnih infekcija.

„Oni gledaju kako se sklapaju "veliki ugovori", provode "hitne nabavke", ostvaruju višemilionske dobiti koje idu u ruke tajkunima, direktorima i politikama koje su ih postavile. Vide kuda odlaze brojne donacije dok su oni zaduživali jednu masku sedmično! Gledaju kako se raskidaju brojni ugovori nakon što su razotkrivene kriminalne aktivnosti“ – ističe Stanić.

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDS pita kako se osjećaju nakon svega i koliko još mogu izdržati?!

„Osjećaju se upravo onako kako se osjećaju naši borci i invalidi iz Odbrambeno- otadžbinskog rata. Dezerteri su vlasnici njihovih firmi, njima obećanu sumu sijeku drugi, a oni bezuspiješno traže posao za svoju djecu“ naglasio je Stanić i dodao:

„Dok Premijer razmišlja o mobilnoj bolnici, koju je bilo teže sklopiti nego Rubikovu kocku, a nadležni ministar je zaokupljen "višom matematikom" u pokušaju da objasni cijenu nabavljenih respiratora, zdravstveni radnici se nadaju da neće biti kao u pripovjetki Laze Lazarevića, "Sve će to narod pozlatiti", a na kraju "Sve će to Bog platiti"?!“

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'