Stranačke aktivnosti     | 20.06.2020. 09:17 |

Saopćenje za javnost BPS-a

FENA Saopćenje

BPS pozdravlja dogovor da se održe izbori u Mostaru te da se "mostarsko pitanje" rješava demokratskim sredstvom - glasanjem, a ne da se, kao do sada, Mostar drži kao "žirant" za raskusuravanje politika na višim nivoima.

Smatramo da Statut Grada Mostara, kao je dogovoren, ne može biti realizovan jer je potrebno da se u njega više inkorporiraju elementi koji će čovjeka osloboditi pretjeranog političkog uticaja na sve sfere života. S tim u vezi BPS će, kao stranka koja će participirati u budućem radu Gradskog vijeća Mostar, tražiti izmjene koji u epicentar Mostara stavljaju funkcionisanje grada i slobodu čovjeka od pretjeranog upliva politike.

BPS će, svakako, dati svoje prijedloge za izmjene Statuta Grada Mostara te ćemo, u dogovoru sa ostalim stranakma opozicije, dogovarati paket mjera za koje ćemo se zalagati unutar Gradskog vijeća Mostara. "Treći" Mostar, odnosno onaj koji nije u isključivoj vlasti dvije stranke, bit će naša osnovna politika u izborima za Mostar jer upravo takva politika daje prostor za slobodu grada i čovjeka od ekskluzivnog i isključivog vladanja Mostarom.

Centrala BPS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!