Bosna i Hercegovina     | 18.06.2020. 15:12 |

Policijski službenici FUP-a angažirani u realizaciji operativne akcije 'Mreža'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskg kantona i uz angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a, započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva „Mreža“ u cilju dokumentovanja osoba koje se sumnjiče za izvršenje više koruptivnih krivičnih djela i to - zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, povredu ravnopravnosti u vršenju privrednih djelatnosti, nesavjesno privredno poslovanje, sklapanje štetnog ugovora, stvaranje monopolističkog položaja na tržištu i nesavjestan rad u službi.

U sklopu tih aktivnosti, a postupajući po Naredbama Kantonalnog suda u Bihaću, vrše se pretresi službenih prostorija Općine Velika Kladuša i to Kabineta načelnika koji koristi osumnjičeni F. A., Službe za finansije, Personalne službe prostorija – projektnog biroa S.E.N.N.S.A. d.o.o. Velika Kladuša u kojem rade osumnjičeni  G. F. i G. H., te kuće vlasništvo osumnjičenih S. S. i S. S., zatim  službenih prostorija udruženja „Nezaposlenih dioničara Velika Kladuša“ i Opće Kladuške zadruge Velika Kladuša.

Prilikom pretresa pronađena je  i oduzeti obimna dokumentacija koja će biti korištena kao dokaz u krivičnm postupku, a koja je tražena Naredbom Suda.

Tokom današnjih aktivnosti do sada je slobode lišeno šest osoba inicijala F. A., S. S., S. K., S. S., F. G. i H. G., koji se sumnjiče da su neposredno djelovali kroz općinske strukture, te indirektno djelovali preko javnih preduzeća Općine Velika Kladuša, kao i indirektno i direktno kroz privatno preduzeće S.E.N.S.S.A. d.o.o. Velika Kladuša, u cilju sticanja protupravne imovinske koriste kako za sebe tako i druge.

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Bihaću, te će u zakonskom roku biti predane uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog Kantona, saopćeno je iz FUP-a.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ukrajina odobrila imenovanje novog čelnika abtikorupcijske agencije

U Sarajevu regionalna konferencija 'Jugoistočna Evropa - zajedno protiv korupcije'

Aggeler: Fabriciranje prijetnje omogućava korupciju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'