Bosna i Hercegovina     | 18.06.2020. 10:47 |

Izaslanici HDZ BiH u Klubu Hrvata u Parlamentu FBiH reagirali na izjave Krešića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Izaslanici HDZ-a BiH u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH reagirali su na izjave izaslanika DF-a Borisa Krešića, te u saopćenju za javnost pitaju 'zašto Krešić nije digao glas protiv neustavne Vlade Tuzlanske županije u kojoj nema niti jednog Hrvata.'

- Nas 13 izaslanika HDZ-a BiH u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije, nakon upozoravanja i traženja reakcije domaćih i međunarodnih predstavnika na "antidaytonske" i protuustavne izjave Željka Komšića, odlučili smo reagirati i na priopćenje izaslanika DF Borisa Krešića koji je stao u obranu interesa svojeg stranačkog šefa.

Borisa Krešića, izaslanika Demokratske fronte, stranke čiji predsjednik je u tri navrata uz pomoć glasova Bošnjaka uzurpirao poziciju u Predsjedništvu BiH koja pripada hrvatskom narodu ovom prilikom pitamo zašto, ukoliko se smatra legitimnim predstavnikom hrvatskog naroda, nikad nije digao glas protiv neustavne Vlade Tuzlanske županije u kojoj nema niti jednog Hrvata? Zašto je šutio i nije nikad ni pokušao zaštititi interese hrvatskog naroda u Tuzlanskoj županiji, a brzopotezno je reagirao na naše priopćenje? - navodi se u saopćenju za javnost Kluba izaslanika hrvatskog naroda Doma naroda Parlamenta FBiH. 

Podsjećaju ga 'da su na nedostatak Hrvata u Vladi Tuzlanske županije kao i brojne druge probleme hrvatskog naroda u ovoj županiji, predstavnici HDZ-a BiH nebrojeno puta upozoravali te da je Ustavni sud Federacije BiH po apelaciji dužnosnika HDZ-a BiH,  nedavno presudio da je Vlada ove županije neustavna'.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Oprečne izjave delegata o toku i ishodu prekinute sjednice Doma naroda PSBiH (VIDEO)

Prekinuta sjednica Doma naroda PSBiH, Klub Bošnjaka protiv Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH

Zbog prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH delegati iz Kluba Bošnjaka napustili sjednicu Doma naroda

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana