Stranačke aktivnosti     | 17.06.2020. 19:25 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Krešić: HDZ preko Doma naroda štiti vitalni kladioničarski interes

Delegat u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Boris Krešić reagovao je na istup delegata iz reda hrvatskog naroda a koji dolaze iz HDZ-a.

U prvom redu želim istaći da dio delegata iz reda hrvatskog naroda a koji dolaze iz HDZ-a nema pravo da govori u ime čitavog Kluba Hrvata. Ovim putem odbacujem insinuacije i lažne tvrdnje funkcionera HDZ-a stacioniranih u Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, u kojima se člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića optužuje za rušenje Ustavnog poretka BiH, a u vezi sa konstatacijom člana Predsjedništva BiH o nemogućnosti ukidanja Vijeća naroda RS bez prethodnog ukidanja Doma naroda FBiH.

Potpuno je suludo da politička partija koja u svome istorijatu ima pokušaj državnog udara, zbog čega im se bivši predsjednik Ante Jelavić nalazi u bjekstvu od pravosudnih organa države Bosne i Hercegovine, uopće govori o rušenju i zaštiti ustavnog poretka.

Demokratska fronta na čelu sa predsjednikom Komšićem, ima potpuno pravo da izrazi svoj stav u pogledu izmjene ustavnog ustrojstva Bosne i Hercegovine u skladu sa evropskim i demokratskim standardima. To što bi te promjene u konačnici dovele do toga da HDZ u Domu naroda ne može štititi svoj vitalni kladioničarski interes, problem je HDZ-a, a ne DF-a i građana Bosne i Hercegovine.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'