Bosna i Hercegovina     | 17.06.2020. 18:56 |

Čović: Izbori u Mostaru već ove godine (VIDEO)

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 17. lipnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u srijedu kako je s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem postigao sporazum čime su stvoreni preduvjeti da se lokalni izbori u Gradu na Neretvi održe već ove godine.

- Potpisali smo dva sporazuma, jedan je okvirni sporazum za Grad Mostar i drugi koji se tiče Izbornog zakona BiH kojim želimo osigurati legitimne izbore i legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda - kazao je Čović.

Istaknuo je da već idućeg tjedna HDZ BiH i SDA mogu zajedno podnijeti prijedlog izmjena Izbornog zakona koji se tiču Grada Mostara, kako bi se izbori u Mostaru održali ove godine zajedno s lokalnim izborima u ostatku Bosne i Hercegovine.

- Drugi nas sporazum obvezuje da u roku od tri mjeseca krenemo s razgovorima i završimo za nekih šest mjeseci kada je u pitanju Izborni zakon, a usvojimo u parlamentarnoj proceduri najdalje do kraja godine koja prethodi narednim općim izborima - kazao je Čović.

On je zahvalio čelniku Izaslanstva EU Johannu Sattleru i američkom veleposlaniku Ericu Nelsonu, te predstavnicima OHR-a, OESS-a i veleposlaniku Velike Britanije što se "u tišini i bez pritiska javnosti došli do ovih dogovora".

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4600 

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1fagCUqGJJN4v-0jfgTXODTcLjVOK1Q6Z?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo