Stranačke aktivnosti     | 17.06.2020. 13:07 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Bosić: Tegeltija uspješan samo u nemješanju u svoj posao

 

Umjesto da podnese ostavku, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija pokušava, godinu ipo od prošlih parlamentarnih izbora, da opravda nerad tvrdnjom da su jedva dvije sedmice radili u punom sazivu, kaže Mladen Bosić, član Predsjedništva SDS.

„Nažalost, od čovjeka za čijeg su ministarskog mandata opljačkane i uništene tri banke u Republici Srpskoj, nije se ni moglo ništa drugo očekivati“, poručio je Bosić.

Kaže da ga je sramota što ova Dodikova „reprezentacija“ predstavlja sliku o Republici Srpskoj.

„To su poslušnici bez moralnih načela, ali i stručnih kompetencija za poslove koje obavljaju. NJihovim izborom su postiđeni svi oni koji su ulagali trud u svoje znanje i struku. Očigledno je princip izbora ovih ljudi bio što gori, to bolje“, navodi Bosić.

Tvrdi da se predstavnici u Savjetu ministara iz Republike Srpske neće ni ubuduće moći uspješno nositi sa svojim zadacima, a ne mogu biti ravnopravni ni sa ministrima iz Federacije BiH koji su iskusni političari i mnogo bolje osposobljeni za posao koji obavljaju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana