Bosna i Hercegovina     | 16.06.2020. 16:31 |

Zvizdić - Urumova: Organizirati programe usmjerene na obrazovanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Član Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas sa šeficom Ureda Vijeća Evrope u BiH Bojanom Urumovom o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i o nastavku međusobne saradnje.

Zvizdić je napomenuo da Vijeće Evrope ima značajnu ulogu u razvoju demokratije u BiH, poštovanju lјudskih prava i sloboda te jačanju međunarodne pozicije BiH u svijetu i naglasio da su, nakon što je BiH postala članica Vijeća Evrope, intenzivirane aktivnosti na približavanju dokumenata sa standardima Vijeća Evrope.

Zahvalio je za stalnu zainteresiranost Vijeća Evrope za prilike u Bosni i Hercegovini, te posebno istaknuo uspješno predsjedavanje BiH Parlamentarnom skupštinom Vijeća Evrope 2015. godine.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da parlamentarna delegacija BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, od početka 2020. godine ponovno funkcionira i da se u narednom periodu može  očekivati unapređenje saradnje Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća Evrope.

Zvizdić i Urumova su razgovarali i o potrebi organiziranja programa koji će biti usmjereni ka obrazovanju kao važnom aspektu u promoviranju ključnih vrijednosti i fokusirani na toleranciju, solidarnost i razmjenu iskustava.

Zvizdić je ponovio da je BiH opredijeljena za evropske integracije, jačanje ekonomije i vladavine prava izražavajući nadu da će BiH u narednom periodu nastaviti ispunjavanje uvjeta na evropskom putu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Zvizdić sa Chungongom: Sukobi i ratovi nisu rješenje, potreban dijalog među civilizacijama

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!