Sport     | 16.06.2020. 13:38 |

Olimpik počeo pripreme, na prvom okupljanju 30 igrača

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Prozivkom u sarajevskom hotelu fudbaleri sarajevskog Olimpik zvanično su počeli pripreme za novu sezonu, u kojoj će tim s Otoke nastupati u Premijer ligi BiH.

Šef stručnog štaba Darko Vojvodić istakao je da će na prozivci imati 30 igrača.

- Neće biti Stojanovića, Drljevića, neće biti Sadikovića starijeg, pojačat će nas nekoliko igrača, blizu smo dogovora sa Bajraktarevićem, Hasanović je stigao iz Goražda, on je igrač Sarajeva. Blizu smo dogovora s nekoliko igrača, ne bih o imenima jer su u ovom momentu to igrači koji bi donijeli prevagu i ono što tražimo - kazao je Vojvodić.

 Što se tiče plana priprema, trener Olimpika ističe da će ekipa nakon uvodnog dijela u kampu, drugi dio priprema obaviti na Vlašiću.

- Mi ćemo pripreme obavljati u našem kampu što je za nas veoma dobro jer ćemo biti izolovani od svega. Ići ćemo u drugoj fazi priprema na Vlašić, poznato je da tamo imamo naš hotel i terene. Da li ćemo biti odjednom deset dana ili dvaput po sedam, vidjet ćemo. Odigrat ćemo što više utakmica jer ih nismo odigrali dugo. Vidjet ćemo ko će nam biti protivnici u narednom periodu - dodao je Vojvodić.

Kapiten Adnan Osmanović rekao je da su se svi zaželjeli treninga i utakmica.

- Naravno da ima želje poslije duge pauze koja je sve poremetila, dolazi jedan period koji mi igrači najviše volimo, a to su treninzi i utakmice - istakao je Osmanović.

- Mi smo zasluženo ušli u Premijer ligu, ali ostaje žal što se liga prekinula. Da se liga nastavila, mi bismo ispunili taj cilj. Premijer liga BiH je kvalitetnija i zahtjevnija, mnogo su kvalitetniji igrači, znamo šta nas očekuje.  

Kao osnovni cilj u narednoj sezoni istakao je plasman u sredinu tabele.

Olimpik će treninge obavljati u centru na Ilidži, a novost je da će u stručnom štabu pomoćnik šefu struke biti Dževad Šarić, koji je zadužen za kondicijsku spremu igrača, saopćeno je iz kluba.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

SFK Libero Goražde počeo pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom