Bosna i Hercegovina     | 16.06.2020. 11:32 |

Na sjednici NSRS 'skinut' zahtjev za Čubrilovićevu smjenu

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 16. juna (FENA) - Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) danas je burno reagirala zbog novog skupštinskog poslovnika te povlačenja s dnevnog reda deklaracije o položaju Srba u Crnoj Gori, koju je predložio poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović. 

S dnevnog reda povučan je zahtjev SDS-a za razrješenje Nedeljka Čubrilovića, a uvršten SNSD-ov Prijedlog deklaracije o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve (SPC) na slobodno ispovjedanje vjere i prava na imovinu u Crnoj Gori. 

Vukanović je burno reagovao, jer je vladajuća većina glasala za skidanje njegove deklaracije o položaju Srba u Crnoj Gori, a predložila svoju o istom pitanju. 

Poslanica PDP-a Jelena Trivić tvrdi da je u ovom slučaju u pitanju krađa intelektualne svojine. 

Na sjednicu Narodne skupštine RS poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković je donio krompir, koji je pokazao prozivajući nekoliko poslanika da se nijednom nisu javili za riječ u parlamentu, dok su istovremeno tokom mandata naplatili oko 100.000 KM. 

On je naveo da neće prihvatiti predloženi poslovnik, jer favorizuje "ćutologe” u Narodnoj skupštini RS te najavio da su spremni na sve vidove borbe, od, kako kaže, štrajka, protesta i drugog.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu