Bosna i Hercegovina     | 16.06.2020. 08:35 |

Ministar gospodarstva SBŽ-a posjetio načelnika općine Travnik

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 16. lipnja (FENA) - Ministar gospodarstva Srednjobosanske županije (SBŽ) Nisvet Hrnjić posjetio je sa suradnicima načelnika općine Travnik.

Tijekom posjete, ministar je predstavio aktivnosti Ministarstva gospodarstva SBŽ-a kao i rad sektora unutar tog ministarstva.

Kao neke od najznačajnijih aktivnosti sektora unutar ministarstva izdvojeni su postojeći ugovori o koncesiji za vjetroelektrane na lokalitetima Galica i Vlašić, usvojeni Zakon o turističkim zajednicama kao i usvojeni nacrt Zakona o skijalištima, koji bi doprinjeli razvoju turizma na razini ove Općine.

Također, ukazano je i na problem plinifikacije Općina na području SBŽ-a.

Predstavljene su i aktivnosti Ministarstva u okviru podrške gospodarstva Županije u otežanim uvjetima izazvanim pandemijom covid-19, a izdvojeni su set podsticajnih mjera županijske Vlade iz mjeseca travnja, provedena dva javna poziva za dodjelu financijskih sredstava uposlenima u djelatnostima čiji je rad bio zabranjen u razdoblju stanja nesreće uzrokovane pandemijom, te utvrđeni prijedlog županijskoga korona zakona, koji je upućen Skupštini Županije na usvajanje. Ove i niz drugih aktivnosti Ministarstva značajna su potpora gospodarstkim subjektima na području SBŽ-a, istaknuto je uz ostalo tijekom sastanka u ponedjeljak. 

Načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić zajedno s pomoćnicom načelnika za razvoj, privredu i vanprivredu Amirom Đelibašić iskazali su svoje zadovoljstvo posjetom kao i dosadašnjom suradnjom Ministarstva i Općine. Također,  predstavili su niz aktivnosti na razini ove lokalne zajednice, priopćeno je na službenim stranicama Općine Travnik.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije