Bosna i Hercegovina     | 14.06.2020. 10:28 |

Sarajevo - Otvoreno prvo sportsko igralište u MZ "Švrakino Selo - II"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Otvoreno je prvo sportsko igralište u mjesnoj zajednici "Švrakino Selo - II" u Sarajevu, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Izgrađeno je na izuzetno strmom i zahtjevnom terenu, na ranije neuređenom i neiskorištenom prostoru. Šest ulica s velikim brojem djece i omladine gravitira tom terenu.

- Djeca i omladina s prostora mjesne zajednice “Švrakino Selo - II” sad imaju mjesto za igru, sport i rekreaciju i više neće igrati lopte na ulici.  

Zbog epidemiološke situacije, otvorenje je upriličeno u prisustvu manjeg broja ljudi, a odigrana je i kraća revijalna utakmica s manjim brojem djece iz fudbalskog kluba “Atletiko” - citat je iz saopćenja.

Igralište za mali fudbal, košarku i odbojku, s tribinama, izgrađeno u zelenoj oazi Park-šume Mojmilo, u neposrednoj blizini Eko-kuće, idealno je mjesto za igru i rekreaciju, kako stanovnicima ovog dijela Novog Grada, tako i posjetiocima Park-šume.

Ima dva ulaza, iz ulice Ramiza Turkušića sa sjeverne strane, a s južne je povezano s platoom Eko-kuće i ograđeno je.

Na izgradnju sportskog terena u ovom dijelu općine Novi Grad čekalo se niz godina, kaže  predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Bećir Suljević.

- Zahvaljujući inicijativi i razumijevanju općinskog načelnika Semira Efendića, konačno je ova priča dobila pozitivan epilog i nije samo ovo što je urađeno u Švrakinom selu važno, mnogo toga značajnog za ugodniji život stanovnika, ovdje je riješeno. Sretan sam jer je veliki broj djece dobio mjesto za igru - kazao je.

Šef Odsjeka za investicije i komunalne poslove Općine Novi Grad Kenan Bukva navodi da igralište sigurno promijeniti način života u tom dijelu Novog Grada.

- Sam teren bio je vrlo nepristupačan, radovi su bili izuzetno zahtjevni jer su se morali graditi armirani betonski zidovi. U konačnici, dobili smo jako lijepo igralište koje će sigurno dugo služiti građanima i djeci s ovog područja - rekao je on. 

U općini Novi Grad ima 110 sportskih i dječijih igrališta. U narednom periodu, Općina će kontinuirano ulagati u izgradnju novih i sanaciju postojećih igrališta da najmlađi stanovnici i omladina imali što više prostora za igru i rekreaciju.     

 

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Otvoren Posjetiteljski centar Gračine, prvi 'in situ' muzej u Hercegovini (VIDEO)

NAFF postao punoljetan: Otvoreno 18. izdanje u Neumu

U subotu svečano otvorenje Tuckovića džamije u Rabranima kod Neuma

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije