Stranačke aktivnosti     | 13.06.2020. 11:50 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Grbić: Alarmirali javnost zbog povratka korone pa produžili na šoping vikend

Apsurdno je da u danu kada, zbog povećanja broja zaraženih, zasjeda politički vrh SNSD-a u gradu održavanja sastanaka imate šoping vikend sa svirkama na otvorenom, kaže Slavko Grbić predsjednik Gradskog odbora SDS Banja Luka.

Smatra da je za javnost zbunjujuće da jedni političari proglašavaju prestanak opasnosti, dok njihovi stranački šefovi alarmiraju javnost i republičke institucije zbog ponovnog rasta broja oboljelih.

Kaže da se to dešava zato što, umesto struke, politika vodi glavnu riječ u toku ove epidemije.

„Potezi vlasti su usklađeni sa potrebama ubiranja političkih poena, a ne sa mjerama koje se primjenjuju u toku jedne epidemije“, upozori je Grbić.

Apsurdno je, dodaje on, da imamo situacije da u danima sa istim brojem zaraženih u toku trajanja epidemije imate kontradiktorne mjere.

„Donedavno se protiv virusa na ulicama Banja Luke borila policija sa dugim cijevima, a sada se ludim popustima i svirkama na otvorenom pokušavaju motivisati ljudi da savladaju strah i izađu iz kuća“, kaže Grbić, dodajući da nije logično da u relaksaciji mjera prednjači lokalna zajednica sa najviše oboljelih u BiH.

On kaže da kontradiktornim mjerama vlast nije zbunila samo građane, nego i funkcionere SNSD-a, pa su neki od njih nakon sastanaka, na kojem su doneseni zaključci da je situacija sa korona virusom postala zabrinjavajuća, produžili na šoping vikend.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom