Stranačke aktivnosti     | 13.06.2020. 09:41 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Regionalni odbor PDP-a za izbornu jedinicu 1 na jučerašnjoj sjednici najoštrije je osudio poteze Hrvatske u vezi odlaganja radio-aktivnog otpada na Trgovskoj gori. Regionalni odbor je konstatovao da političko rukovodstvo Republike Srpske i SNSD-a nije znalo, moglo ili htjelo da kompenzuje davanje podrške izgradnji Pelješkog mosta zaustavljanju planova da se u neposrednoj blizini Novog Grada i Republike Srpske deponuje nuklearni otpad.

„Ovim unilateralnim, drskim i činom otvorene agresije Hrvatska je ugrozila ne samo stanovnike Novog Grada, nego cijele sjeverozapadne Republike Srpske. Zbog toga je regionalni odbor zauzeo stav da je neophodno da organi PDP-a donesu odluku da naši poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH preduzmu konkretne inicijative radi donošenja odluka usmjerenih prema Hrvatskoj, koje će imati svoju ekonomsku dimenziju, ali i karakter recipročnih mjera u slučaju da ova zemlja ne prestane sa svojim zdravstveno-genocidnim napadima na budućnost naših potomaka“, izjavio je nakon sjednice Milko Grmuša, generalni sekretar PDP koji je prisustvovao ovoj sjednici.

Milanko Mihajilica, predsjednik regionalnog odbora, naglasio je da je jasno da je PDP organizaciono već spreman za predstojeće lokalne izbore u izbornoj jedinici 1.

„Konstatovano je da su svi opštinski odbori, kao i Gradski odbor Prijedor, već formirali izborne štabove, da su praktično već sastavljene izborne liste, kao i da su usvojeni i izborni programi u svim našim lokalnim zajednicama u ovoj izbornoj jedinici. Naš cilj jeste povećanje broja osvojenih mandata u odnosu na 2016. godinu i uvjereni smo da ćemo taj zadatak uspješno i ostvariti“, istakao je Mihajilica.

Predsjednik OO PDP Kozarska Dubica i šef poslaničkog kluba PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo izjavio je da je konstatovano i da je PDP spreman da predloži kandidate za načelnike svih opština u izbornoj jedinici 1, kao i gradonačelnika Prijedora.

„Naše opredjeljenje jeste da ponudimo svoje kandidate za čelne ljude svih lokalnih zajednica u našoj izbornoj jedinici, jer imamo kadrovski potencijal za snažno vođenje ove regije. Naravno, spremni smo u razgovorima sa svim političkim faktorima koji žele ozbiljne promjene u društvu da dođemo do najboljih, pobjedničkih rješenja, a u skladu sa odlukama i politikama usvojenim od strane Predsjedništva i Glavnog odbora PDP“, naglasio je Bundalo.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo