FENA.BIZ

Pitate se da li je karijera u IT industriji za vas?

Saopćenje

Ako razmišljate o tome „koja je karijera najbolja za mene“, i u skladu sa tim želite da upišete srednju školu ili fakultet, vjerujemo da ćete razmotriti nekoliko različitih opisa poslova u nekoliko industrija. Postoje brojne karijere u IT-u, od kojih sve zahtijevaju različite vještine i talente – a koji bi vama mogli savršeno odgovarati.

Kako bi pomogli mladim djevojkama pri izboru zanimanja rado smo se odazvali na poziv nevladine organizacije Explore2Be, gdje su naše koleginice uputile kratke poruke podrške mladim djevojkama koje žele da naprave svoje prva korake na putu ulaska u svijet IT-a. One su različitih obrazovnih profila, svoju karijeru grade u LANACO poslovnim jedinicama u Banjoj Luci, Beogradu i Sarajevu, a iz svog ugla predstavile su svoj rad u ovoj industriji.

Iako svakako želimo poboljšati trenutno stanje žena u IT industriji, veliki dio naših aktivnosti je usmjeren ka stvaranju pozitivnog okruženja jednakog za rad, usavršavanje i osnaživanje, kako žena tako i muškaraca. Prilika da pokrenemo promjene za budućnost počiva na podršci mladim djevojkama da zakorače u svijet tehnologije.

Ukoliko imate želju da svoj put obrazovanja usmjerite ka građenju temelja za rad u IT industriji ili želite da promijenite karijeru, ali smatrate da bi bilo preteško napraviti pravi izbor, donosimo vam nekoliko prednosti rada u IT industriji.

Vođeni željom da mladi dobiju sve neophodne informacije koje su od presudnog značaja za izbor budućeg zanimanja, sagovornice u ovom videu će vrlo rado pružiti podršku mladima putem mail adrese: itgirls@lanaco.com.

Video možete da pogledate na ovom link-u:

VIDEO

 

Pobjednik je pravi posao za vas.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.