Bosna i Hercegovina     | 12.06.2020. 12:49 |

Trivić: Nastavnici u RS se uspješno prilagodili nastavi na daljinu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 12. juna (FENA) - Školska godina u Republici Srpskoj završena je uspješno, iako je bila obilježena izazovima drugačijeg vida izvođenja nastave, prilagođavanjima i novinama, ne lako savladivim u okolnostima ozbiljne epidemiološke situacije s kojom smo bili suočeni - istakla je entitetska ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Izrazila je zahvalnost svim prosvjetnim radnicima, učenicima i njihovim roditeljima, jer su, kako je saopćeno iz resornog ministarstva, uspješno odgovorili svim zahtjevima izvođenja nastave na daljinu. 

-Nastavnici su iskazali zavidnu spremnost da se prilagode svim zahtjevima nastave na daljinu, stimulišući interaktivnost i kvalitetnu komunikaciju sa učenicima i roditeljima - navela je Trivić. 

Iskustva stečena tokom izvođenja nastave na daljinu veoma su korisna u smislu uvođenja novina u vaspitno-obrazovni proces koji se očekuje od sljedeće školske godine. 

Učenicima završnog razreda osnovne škole poručila je da upišu željena zanimanja, te da prilikom odlučivanja o upisu u srednju školu razmotre i deficitarna zanimanja, u okviru kojih će tokom školovanja imati priliku da steknu relevantna praktična znanja, a koja će im obezbijediti i sigurno zaposlenje po okončanju školovanja.

Nastava u novoj školskoj godini počet će 1. septembra.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Počela pripremna nastava za 370 mališana na području Brčko distrikta

Crna Gora: Redovita nastava nakon trodnevnog štrajka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu