Bosna i Hercegovina     | 12.06.2020. 12:14 |

MUPRS provjerava javne nabavke u vrijeme epidemije koronavirusa u RS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 12. juna (FENA) – Policija Republike Srpske preduzela je mjere i radnje s ciljem provjere zakonitosti procesa određenih javnih nabavki u vrijeme epidemije korona virusa u Republici Srpskoj i utvrđivanja eventualnih neregularnosti.

Ali, kako su naveli, više informacija u ovoj fazi istrage ne mogu iznositi u javnost. 

Provjere se vrše po zahtjevu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Dodaju da će policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS u narednom periodu izvršiti provjeru svih javnih nabavki u RS za vrijeme epidemije koronavirusa i o preduzetim mjerama i radnjama obavijestit će Republičko javno tužilaštvo.

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković podnio je danas Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci krivičnu prijavu protiv v.d. direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejana Kusturića i Željka Babića, direktora firme "Medietik“ iz Banje Luke od koje su kupljeni respiratori.
 
Kusturića tereti za nesavjestan rad u službi prilikom nabavke respiratora u vrijeme koronavirusa, a Babića zbog falsifikovanja i uništavanja službene isprave.

Smatra da u ovoj "aferi ima ozbiljnog posla“ za Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), te čak za neke institucije na nivou Evropske unije, koje se bave pranjem novca.

-U aferu respiratori u RS je 'opran' novac građana - tvrdi Stanivuković.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pododjeljenje za javne nabavke Vlade distrikta Brčko za devet mjeseci ove godine pokrenulo je preko 300 postupaka javnih nabavki

'CORE Days 2023': Panel rasprava o zelenim javnim nabavkama (VIDEO)

Ministar Karan razgovarao sa direktorom IDDEEA-e

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu