Bosna i Hercegovina     | 12.06.2020. 11:16 |

Jusko i Selimović čestitali policajcima na intervenciji i hrabrosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko i policijski komesar Nusret Selimović MUP-a KS danas su primili policijske službenike Četvrte PU Nermina Dokaru i Muamera Hurić. 

Povod prijemu je bila jučerašnja intervencija policijskih službenika u stanu na Alipašinom polju, kada je policijski službenik Nermin Dokara, uz asistenciju kolege Hurića, na petom spratu zgrade preko balkona prešao iz jednog u drugi stan i pružio pomoć djevojčici koja je određeno vrijeme, bez nadzora, boravila sama u stanu, te je plačem i pozivima upomoć skrenula pažnju građana koji su o tome obavijestili policiju.

Jusko i Selimović  izrazili su zahvalnost i uputili čestitke policijskim službenicima na iskazanoj ličnoj hrabrosti  i odlučnosti  da na takav način reaguju u navedenoj situaciji, rizikujući pri tom i vlastitu  sigurnost.

Tom prilikom su posebno naglasili kako je to još jedan u nizu primjera profesionalnog i požrtvovanog odnosa kojeg iskazuju policijski službenici tokom vršenja dužnosti, te da se takvim i sličnim postupcima jača neophodno povjerenje građana u njihovu policiju, a koje je prijeko potrebno za što bolji i sigurniji ambijent u bh.društvu.

Policijskim službenicima su uručeni prigodni pokloni, te će u skladu s važećim propisima biti i novčano nagrađeni, saopćeno je iz MUP-a KS. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta