Servisne informacije     | 12.06.2020. 08:11 |

Sutra sunčano, u nedjelju, ponedjeljak i utorak oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) -  Danas će na istoku i sjeveroistoku Bosne, veći dio dana, preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u planinskim područjima su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature  od 23 do 29 °C.

U subotu sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 24 do 30 °C.

U nedjelju će biti nestabilno vrijeme praćeno kišom pljuskovima i grmljavinom. Prije podne padavine na zapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini, a poslije podne i dio večeri u većini područja. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 24 do 29 °C.

U ponedjeljak  u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 25, na jugu do 28 °C.

U utorak  pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne,na istoku i sjeveroistoku Hercegovine, veći dio dana sa kišom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 °C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za naredne dane.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme, mala do umjerena oblačnost

Narandžasto upozorenje zbog visokih vrijednosti temperature zraka

U BiH narednih dana sunčano, temperature do 36 stepeni

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo