Bosna i Hercegovina     | 11.06.2020. 14:17 |

Centar kulture i mladih i PRONI Centar potpisali ugovor o nastavku saradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Direktor JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo Armin Omerović i generalni menadžer PRONI Centra za omladinski razvoj  Jasmin Jašarević potpisali su u srijedu ugovor o nastavku saradnje tih dviju ustanova.

U sklopu toga dogovorena je daljnja provedba Yeep projekta SOS Dječijih sela BiH, trogodišnjeg projekta ekonomskog jačanja mladih.

Kroz implementaciju programa za mlade ‘Yes Centar’, aktivnosti će biti usmjerene na jačanje poslovnih sposobnosti marginaliziranih mladih ljudi, a cilj navedenog projekta je da 50 mladih ljudi iz Sarajeva, koji pripadaju toj osjetljivoj društvenoj skupini, prođu obuku te da se što veći broj njih zaposli i uključi u društveni život.

Također, bit će nastavljena realizacija #STaR projekta - projekta pomirenja mladih u BiH, koji je financiran od USAID BiH, u sklopu kojeg PRONI radi sa mladima iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine i Banja Luke obuke za omladinske radnike i podržava volonterske aktivnosti u svim omladinskim klubovima.

U Sarajevu je najavljeno i pokretanje deset omladinskih projekata do kraja mjeseca.

JU Centar kulture i mladih posebnu pažnju posvećuje saradnji sa nevladinim organizacijama i omladinskim centrima kroz pokretanje projekata, radionica i seminara, u cilju poticanja mladih na odgovornost te podrške mladima u razvoju njihovih punih potencijala.

PRONI Centar za omladinski razvoj je nevladina, neprofitna i nepolitička organizacija, osnovana sa ciljem organizovanja i sprovođenja edukacije u oblasti rada sa mladima. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Izložba fotografija 'Opet sam sanjao Sarajevo' Esada Ese Lukača 5. aprila u CKM-u

Izložba fotografija povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva

Premijera nove komedije Indire Kučuk-Sorguć

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'