Bosna i Hercegovina     | 11.06.2020. 14:48 |

U 'Sedmici mladiCa' kampanja 'Rak je prošlost, mi smo budućnost'

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' najavilo je za, period od 16. do 23. juna, kampanju koju će voditi pod sloganom 'Rak je prošlost, mi smo budućnost'.

Cilj je podizanje svijesti društva o problemima na koje nailaze djeca i mladi u borbi s rakom, te staviti akcent na njihovu budućnost i obrazovanje.

- Mnogo je poteškoća s kojima se suočavaju djeca oboljela od raka, tokom liječenja. Svakako jedna od njih je i obrazovanje, tokom liječenja. Kroz lične priče i planove za budućnost mladiCe će bh. društvu ukazati na važnost podrške društva, tokom liječenja i školovanja - navode iz Udruženja.

Kako naglašavaju, simbolično su tu sedmicu nazvali 'Sedmica mladiCa' jer Udruženje okuplja mnogo mladih izliječenih od raka, koji djeluju u okviru grupe MladiCe.

Treća sedmica u junu u svijetu se obilježava kao sedmica "survivora", osoba koje su pobijedile rak. Utemeljitelj te sedmice je Childhood Cancer International (CCI), čiji je član i Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka'.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

‘Srce za djecu oboljelu od raka’ - Zajedno sa našim malim i velikim herojima slavimo život

Podrška za djecu oboljelu od raka donacijom imuno preparata

Djeca oboljela od raka su ugrožena kategorija u vrijeme pandemije COVID-19

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta