FENA biznis     | 11.06.2020. 11:41 |

Pionirka direktnog bankarstva u Austriji Sonja Sarközi odlikovana

FENA Saopćenje

Pionirka direktnog bankarstva u Austriji Sonja Sarközi odlikovana Velikim ordenom časti za zasluge Republike Austrije

Izvanredna karijera dostigla je novi vrhunac dodjelom Velikog ordena časti za zasluge Republike Austrije.

Od bankara za fizička lica velike austrijske banke do predsjednika Uprave Sberbank Europe s odgovornošću za osam tržišta Centralne i istočne Evrope, i Njemačke, izvanredna je karijera Sonje Sarközi, koja je pored svega popločala put uspješnom razvoju direktnog bankarstva u Austriji.

Sonja Sarközi strateški je razvila easybank prije nego što je stekla prvog klijenta i tada je rukovodila sa više od 500.000 vrlo zadovoljnih klijenata tokom 20 godina. Od 2011., svake naredne godine, easybank je nagrađivana nagradom Recommender Award (Nagrada preporuke) za najbolju direktnu banku s apsolutno najboljim Net Promoter Score rezultatom od svih austrijskih banaka. Svojom neumornom predanošću izuzetnoj usluzi i jednostavnim, transparentnim digitalnim proizvodima otvorila je put inovativnom digitalnom bankarstvu.

U 2017. godini to je bio razlog da Sberbank, jedna od najvećih svjetskih banaka, pozove Sonju Sarközi da se pridruži Upravi Sberbank Europe, kako bi segment poslovanja sa stanovništvom povela u digitalnu budućnost. Na putu ka tom uspjehu, imenovana je predsjednicom Uprave Sberbank Europe samo godinu dana kasnije.

Predsjednik Nadzornog odbora Sberbank Europe Sigi Wolf potvrdu ispravnosti te odluke vidi u pozitivnom razvoju na svim tržištima: „Zbog svog iskustva u direktnom bankarstvu Sonja Sarközi je dugo bila naš najinteresantniji kandidat. Opravdala je svoje imenovanje i više nego zaslužuje ovu nagradu."

Sonja Sarközi je zadovoljna što su njeni rezultati prepoznati i svoj uspjeh pripisuje sljedećim odlukama: „Direktno bankarstvo je bilo izazov 1996. godine s neizvjesnim ishodom u pogledu prihvatanja na tržištu. Za mene je to bio ispravan korak u fascinantnu budućnost. Istovremeno, dobar si samo koliko i tvoj tim. Brzo smo odgovorili na potrebe ljudi i razvili jedinstvene proizvode i usluge. To je osnovni stav koji me vodi i u mojoj trenutnoj ulozi predsjednice Uprave Sberbank Europe."

Veliki orden časti za zasluge Republike Austrije dodijelila joj je ministrica privrede dr. Margarete Schramböck 8. juna 2020. godine u Velikoj mramornoj dvorani Ministarstva privrede Republike Austrije.

 

Kontakt informacije:

Sberbank BH d.d.
Štrosmajerova br.3
Tel.: + 387 33 29 47 35
Mobitel: +387 60 33 54 267
minesa.zukic@sberbank.ba 
www.sberbank.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sberbank Europe uspješno objavila rezultate prvog kvartala 2018. u skladu sa MSF

Sarajevo Sberbank polumaraton će biti najveći do sada

Sberbank među najvrednijim bankarskim brendovima na svijetu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo