Bosna i Hercegovina     | 11.06.2020. 08:27 |

Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija na sjednici Vijeća ministara BiH

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza od januara do marta 2020. godine te Prijedlog revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina bit će razmatrani danas na sjednici Vijeća ministra BiH.

Na dnevnom redu je i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Evropske komisije i BiH te Sporazuma o zajmu između EU-a, kao zajmodavca, i BiH, kao zajmoprimca, kao i Informacija o stanju i aktivnostima u vezi s mogućom izgradnjom skladišta a potom i odlagališta na lokaciji Trgovska gora u općini Dvor.

Ministri bi trebali razmatrati i Informaciju o dopunjenoj o  zajedničkoj listi vitalnih proizvoda koje je utvrdio Sekretarijat CEFTA-e u vezi s olakšavanjem prometa uslijed krize uzrokovane koronavirusom kao i Informaciju o usklađenosti zakonodavstva u BiH sa zakonodavstvom EU-a, kao i o mogućnosti širenja sektora organske proizvodnje.

Na dnevnom redu je Informacija o implementaciji Akcijskog plana za obrazovanje iz ljudskih prava za novinare i medijske profesionalce 2016. – 2019. te Izvještaj BiH o zakonodavnim i drugim mjerama za provedbu odredbi Konvencije Vijeća Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici - Istanbulska konvencija.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo