Bosna i Hercegovina     | 10.06.2020. 17:15 |

Dodik primio u nastupnu posjetu rezidentnu predstavnicu UN-a MacDonald

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je u nastupnu posjetu rezidentnu predstavnicu UN-a Ingrid MacDonald.

Dodik je prenio rezidentnoj predstavnici MacDonald pozitivno iskustvo koje ima sa svim organizacijama UN-a s kojima je do sada sarađivao i naglasio da će Predsjedništvo BiH UN-u biti dobar partner i saradnik. On je posebno istakao posvećenost i pomoć UNDP-a u rješavanju problema koje je donijela epidemija COVID-19, u momentu kada je gotovo sve bilo stalo. 

Rezidentna predstavnica UN-a u BiH Ingrid MacDonald je rekla da je impresionirana efikasnim mjerama koje su sprovedene u BiH u borbi sa epidemijom COVID-19, što je rezultiralo niskim brojem zaraženih i smrtnosti. 

Član Predsjedništva BiH Dodik i rezidentna predstavnica UN-a u BiH su razgovarali i o Sporazumu o okvirnoj saradnji s UN-om kako bi mogao biti uskoro donesen, kao i o Socioekonomskom dogovoru i Dijalogu za budućnost, na čemu je angažirano Predsjedništvo BiH. 

Dodik je rekao da je Dijalog za budućnost dobar i da se trebamo baviti projektima budućnosti a ne samo historijom, da treba nastaviti raditi na tome, te da ne smijemo stati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta