Najave     | 10.06.2020. 14:52 |

Javna rasprava o zakonu o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike organizuje javnu raspravu o Nacrtu zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, koja će biti održana 17. juna ove godine u prostorijama Parlamenta FBiH s početkom u 10 sati.  

U skladu s programom rada za 2020. godinu, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike provodi aktivnosti na izradi zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca. Nacrt ovog zakona razmatran je u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta FBiH, te je na oba doma prihvaćen kao dobra osnova za izradu prijedloga zakona. Oba doma su predlagača zakona zadužila da organizuje i provede javnu raspravu u trajanju od 60 dana, i to Predstavnički dom na sjednici 29. oktobra 2019. godine, a Dom naroda na sjednici održanoj 27. februara 2020. godine.

U skladu s ovim zaključcima, Federalno ministarstvo je započelo aktivnosti na provođenju javne rasprave i pozvalo sve zainteresovane da dostave svoje primjedbe, prijedloge ili komentare u pisanom obliku na tekst Nacrta zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca najkasnije do 30. aprila 2020. godine.

Tekst Nacrta zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, kao i obrazac za primjedbe, prijedloge ili komentare može se preuzeti s web stranice Federalnog ministarstva rada i socijalne politike (www.fmrsp.gov.ba).

Obzirom da će javna rasprava 17. juna biti održana uz obavezno pridržavanje odgovarajućih naredbi nadležnih kriznih štabova, koje su izdate s ciljem prevencije širenja koronavirusa (COVID-19), moći će joj prisustvovati samo one osobe koje prethodno, a najkasnije do 15. juna ove godine, potvrde svoje prisustvo na e-mail adresu nikolina.juresic@fmrsp.gov.ba ili na tel. 033-255-458, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike finansira projekte podrške najugroženijima

Svjetska banka pripremila analizu sistema socijalne zaštite s ciljem izrade socijalne karte FBiH

Kantonalna ministarstva obrazovanja uzet će učešće na jesenjem sajmu zapošljavanja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu