Ekonomija     | 10.06.2020. 13:36 |

Gospodarstvenicima u HNŽ-u dostupna kreditna linija Razvojne banke FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. lipnja (FENA) - Predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Razvojne banke FBiH razgovarali su u Mostaru o uspostavi bankovne kreditne linije za pomoć likvidnosti gospodarstva.

Uspostavom te kreditne linije gospodarstvenicima u HNŽ-u bit će omogućeno podizanje pojedinačnih kredita u iznosu do 500.000 maraka uz rok otplate do 36 mjeseci te grace razdoblje do 12 mjeseci.

Fiksnu kamatu od 2 posto godišnje plaćat će Vlada HNŽ-a, dok će se Razvojna banka odreći naknade za obradu kredita, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Predsjednik Vlada HNŽ-a Nevenko Herceg kazao je kako je ta kreditna linija sastavni dio Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potpore ekonomiji na području HNŽ-a.

- Radi se o jednom od kvalitetnijih i sadržajnijih 'korona zakona' u BiH. Pri njegovoj izradi usuglasili smo niz konkretnih i kvalitetnih rješenja kojima ćemo subvencionirati više od deset tisuća plaća, održati poticajnu politiku u strateškim gospodarskim granama (poljoprivredi, vodoprivredi, turizmu, poduzetništvu, cestogradnji i dr.) čime otvaramo prostor za ukupni oporavak i sprječavamo daljnji gubitak radnih mjesta, čuvajući tako i demografsku sliku HNŽ-a - istaknuo je Herceg.

Dodao je kako će pravo na subvencioniranje moći ostvariti oni poslovni subjekti kojima je zabranjen rad tijekom borbe protiv pandemije, uz uvjet da imaju izmirene obveze za doprinose i porez na dohodak uz isplaćene plaće zaključno s veljačom ove godine i da nisu otpuštali radnike u vrijeme trajanja zabrane rada.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo