Kultura     | 09.06.2020. 19:24 |

Filmske projekcije na 'Konjičkom kulturnom ljetu'

FENA Saopćenje

KONJIC, 9. juna (FENA) -  U sklopu "Konjičkog kulturnog ljeta 2020.", Narodni univerzitet Konjic u saradnji s distribucijom "Una Film" organizuje projekcije filmskih ostvarenja "Sonik", "Nevidljivi čovjek", "Patrolne šape" i "Ajvar".

Film "Sonik" igrat će u kino sali Narodnog univerziteta Konjic u srijedu, 10. juna, s početkom u 18 sati. 

 "Sonic: Super jež temeljen je na megapopularnoj igrici o plavom ježu sa supermoćima. Film prikazuje Sonicovo snalaženje u životu na Zemlji u čemu mu najviše pomaže njegov novi najbolji ljudski prijatelj – lokalni policajac Tom. Najveću nepriliku stvara im zločesti doktor Robotnik (Jim Carrey) koji pokušava uloviti Sonica kako bi od njega ukrao supermoći i zavladao svijetom", navode organizatori.

Film "Nevidljivi čovjek" bit će prikazan istoga dana u 20 sati.

"Ono što ne možeš vidjeti može te ozlijediti. To će na vlastitoj koži osjetiti dobitnica Emmy-ja Elisabeth Moss  u novom trileru 'Nevidljivi čovjek' koji dolazi iz produkcijske kuće Blumhouse. Zatočena u nasilnoj vezi s bogatim i briljantnim znanstvenikom, Cecilia Kate (Moss) pod okriljem noći bježi i skriva se uz pomoć svoje sestre (Harriet Dyer), dugogodišnjeg prijatelja (Aldis Hodge) i njegove kćeri (Storm Reid). Ali nakon što Ceciliain bivši partner počini samoubojstvo te joj ostavi popriličan iznos nasljedstva, Cecilia posumnja u istinitost priče o samoubojstvu. U isto vrijeme počinju joj se događati neobjašnjive i smrtonosne stvari koje prijete njoj i svima do kojih joj je stalo, te ju polagano počinje napuštati razum dok se trudi svima dokazati da ju progoni netko koga nitko ne može vidjeti", saopćili su iz Narodnog univerziteta Konjic.

Film "Patrolne šape" igrat će u kino sali Narodnog univerziteta u četvrtak, 11. juna, u 18 sati, dok će film "Ajvar" biti prikazan istoga dana s početkom u 20 sati.

U filmu "Patrolne šape" riječ je o timu psića, koje predvodi energični Rajder, koji su uvijek spremni da pomognu svima kojima je potrebno u Zaljevu pustolovina. Imaju sav alat, specijalne spravice i naravno dovitljivost koja im je neophodna da daju svoj doprinos društvu...

U centru radnje filma "Ajvar" je bračni par Vida i Bane koji već duže vrijeme živi u Stokholmu. Imaju uspješne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju djecu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gdje se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografja koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Crvena jabuka svojim nastupom učinila Konjičko ljeto i Dane dijaspore nezaboravnim

'Online zbirka nacionalnih spomenika' na Konjičkom kulturnom ljetu

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli