Bosna i Hercegovina     | 09.06.2020. 15:31 |

Cvijanović-Sattler: Neophodne brže reforme na evropskom putu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 9.juna (FENA) - Svi nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini trebaju uložiti dodatne napore za brže i efikasnije sprovođenje reformskih procesa, kako bi se osnažila dalja dinamika evropskog puta - rečeno je danas tokom sastanka predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović tu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

Cvijanović je ponovila da su institucije RS čvrsto opredijeljene za nastavak evropskog puta, kao i brži ekonomski i privredni razvoj, te istakla važnost poštovanja pravila usaglašenog mehanizma koordinacije, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske predsjednice.

Sagovornici su razmijenili mišljenje u vezi s 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije koje BiH treba da ispuni kako bi njen zahtjev za članstvom, s perspektivom otvaranja pristupnih pregovora od nadležnih institucija EU, bio prihvaćen.

Cvijanović je zahvalila se ambasadoru Sattleru na podršci koju Evropska unija pruža kroz Regionalni program stambenog zbrinjavanja za porodice izbjeglih, povratnika i interno raseljenih osoba, kao i na donaciji za prevazilaženje posljedica uzrokovanih epidemijom virusa korona.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Borrell: EU mora poslati proturaketne sisteme Ukrajini

Čelnici EU saslušavaju preporuke o unaprijeđenju konkurentnosti bloka

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana